Hotpot!

Hotpot!

Jokin aika sitten oli Hesarissa artikkeli aasialaisten ravintoloiden hotpot-tarjonnasta Helsingissä. Jutusta innostuneena tuli kokeiltua Kampin kauppakeskuksen yhteydessä toimivan Empire Plazan hotpot-annosta.

Ideana hotpotissa on, että pöytäseurueelle tuodaan keittolevyllä kattilallinen kiehuvan kuumaa lientä, sekä listalta valitut raaka-aineet. Sitten ruokailijat kypsentelevät raaka-aineita kiehuvassa liemessä omaan tahtiinsa ja nauttivat niitä mukana tulleeseen valkosipuliseen dippiin kastaen. Listalta valittujen raaka-aineiden lisäksi pöytään tuli myös herkkusieniä, paksoita ja riisinuudeleita.

Ruokailijoille tuli myös erilliset kulhot, johon voi pistää nuudeleita ja kauhoa kiehuvaa lientä niiden päälle kypsyttämään nuudelit. Kun kaikki raaka-aineet on kypsennelty, pitäisi niistä olla jäänyt liemeenkin aika lailla makuja, joten liemenkin voi kulhosta hörppiä aterian lopuksi.

Valitsimme listalta naudan marmorifilettä, kuhaa, jättikatkarapuja, wontoneja, rapupyöryköitä sekä possupyöryköitä. Nauta ja kuha olivat erinomaisia, wontonit, ravut ja possupyörykät ihan hyviä, mutta rapupyörykät eivät oikein olleet meille mieleen ja alkoivat tökkiä aika nopeasti. Valkosipulidippi oli mainiota – varsinkin kun siihen sekoitti vähän talon chilikastiketta vielä joukkoon.

Tarjoilijat opastivat kiitettävästi ensikertalaisia hotpot-aterioinnissa ja muutenkin ravintolasta jäi ihan hyvä fiilis.

Hotpot on oikein kiva vaihtoehto jos haluaa mennä porukalla pitämään ruokalystiä yhdessä.